Lucia Rijker

 

Lucia Rijker wordt geboren op 6 december 1967 in Amsterdam.
Al op jonge leeftijd start ze haar sportieve carrière. Als Lucia 6 jaar is begint ze met judo en een jaar later wordt ze lid van het Nederlandse Nationale Softbal team. Op 13-jarige leeftijd wint ze het Amsterdamse kampioenschap, daarna wordt ze Nederlands kampioen.

Als Lucia 15 is begint ze met kickboxen bij Johan Vos, een van de beste trainingsscholen van Nederland. Twee jaar later zet ze zichzelf in de professionele kickbox wereld neer door in haar 6de wedstrijd de Amerikaanse kampioen Lilly Rodriguez te verslaan.
Daarna vergaart Lucia al snel internationaal de reputatie van profkickboxer, ze is vooral in Europa en Japan actief.
Naast kickboxen gaat Lucia’s interesse halverwege de jaren ’90 uit naar het boksen.
In 1996 start ze haar bokscarrière in Los Angeles, waar ze haar Amerikaanse debuut maakt. Lucia besluit zich dan tevens in Amerika te vestigen.

Lucia is viervoudig voormalig wereldkampioene kickboksen en tweevoudig voormalig wereldkampioene boksen. Zij heeft een record van 54 wedstrijden, 39 knock outs, verloor nooit en staat nummer 1 op de wereldranglijst.
Lucia trainde met wereldkampioenen als Lennox Lewis, Oscar De La Hoya, Mike Tyson en Vitali Klitchco. Al 23 jaar staat zij als professional in de ring en Lucia geeft meer dan 20 jaar les in diverse (vecht)sportdisciplines.

Door USA Today werd Lucia genomineerd voor ‘Thoughest Athlete of America’ naast Lance Armstrong en Tiger Woods.
In 2000 was Lucia het onderwerp in de award-winning documentaire ‘Shadow Boxers’ van Katia Bankowski.
Voor haar rol in de film ‘Rollerball’ (met LL Cool J, Chris Klein, Jean Reno and Rebecca Romijn-Stamos) verhuisde Lucia tijdelijk en woonde ze 7 maanden in Montreal, Canada.
Als gastactrice was Lucia te zien in de TV series ‘JAG’ en ‘The L Word’, en als trainer/coach in ‘Veronica’s Fightmaster’ in Nederland.

Hoogtepunt voor de actrice Lucia Rijker is vooralsnog haar rol als Billy the Blue Bear in ‘Million Dollar Baby’ van Clint Eastwood. Deze film won 4 Oscars (beste film, regie, mannelijke bijrol en vrouwelijke hoofdrol). Lucia trainde voor deze film ook hoofdrolspeelster Hillary Swank en was technisch adviseur voor de film.

In september 2007 is de documentaire “Lucia Rijker, – een bokser, een boeddhist” uitgekomen, geproduceerd door de Boeddhistische Omroep. Hiervoor is Lucia 3 jaar lang gevolgd met de camera.
Al meer dan 13 jaar is Lucia zelf Boeddhist en ze is cum laude afgestudeerd aan ‘The University of Living Life’.
In het voorjaar van 2008 was Lucia te zien als een van de deelnemers in het reality programma ’71C Noord’.

Lucia vervolgt haar acteercarrière in opnieuw een grote film: ‘Star Trek XI’, welke in mei 2009 in de bioscopen draaiden.

In het najaar van 2009 werd Lucia Rijker gehuldigd in ‘The Boxing Hall of Fame’ (een wereldwijde organisatie die voormalig bokskampioenen eert die een verschil hebben gemaakt in de boxhistorie) in Los Angeles. Zij was de eerste vrouwelijke bokster in de geschiedenis, die door hen werd gehuldigd.

In februari 2010 was Lucia opnieuw te zien bij de Boeddhistische Omroep (BOS), waar zij een documentaire had gemaakt genaamd, ‘Lucia Rijker – een nieuw leven’. Deze documentaire gaat over mensen die helemaal opnieuw willen of moeten beginnen.

In het voorjaar van 2011 maakte Lucia wederom een documentaire voor de Boeddhistische Omroep (BOS), De documentaire is genaamd, ‘Lucia Rijker – hoe te leven met familie’. Lucia is gaan onderzoeken op welke manieren je een persoonlijke band kunt aangaan met de wereld en de mensen om je heen, vanuit haar boeddhistische perspectief.

Lucia wordt vaak geboekt als motivatie- en powercoach in binnen- en buitenland voor het bedrijfsleven. Op energieke, creatieve en spirituele wijze motiveert en inspireert ze de deelnemers en leert ze hen beter te focussen, om te gaan met tegenslag en hun doelen te bereiken.

Lucia is momenteel woonachtig in Amerika.

Copyright 2013 The Talent Company