Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond is geboren op 6 februari 1982 te IJsselstein en is van jongs af aan bekend met het showbizzvak. Vanaf haar vijfde speelde ze in diverse commercials en deed ze al veel modellenwerk. Haar rol als Charlie in de populaire soap ‘Goede tijden, Slechte Tijden’ werd haar grote doorbraak bij het Nederlandse publiek. Daarnaast speelde ze gastrollen in de BNN serie ‘Costa!’, de politieserie ‘Spangen’, de komedieserie ‘Kees & Co’ en het kinderprogramma ‘Klokhuis’.

In oktober 2011 tekende Lieke een exclusief presentatiecontract bij de grote familiezender RTL4. Diverse programma’s volgde, waaronder ‘Dancing with the stars’ die zij samen presenteerde met Beau van Erven Dorens, ‘Ik kom Bij Je Eten’, TV Makelaar, The Ultimate Dance Battle, Het zesde zintuig , ‘Mijn vieze vette vervelende verloofde’ (RTL5) en ‘Expeditie Poolcirkel’ (RTL5), ‘So you think you can dance’ (RTL5) en nam ze voor ‘X factor’ de presentatie op zich voor de backstage show.

Begin 2015 is Lieke voor de 3de editie te zien als vast jurylid in het succesvolle dance programma ‘Everybody Dance Now’ samen met Jan Kooijman en Dan Karaty.

In de film ‘Volle maan’ maakte Lieke haar debuut op het witte doek. Daarna speelde zij oa in de familiefilm Penny’s Shadow, kinderfilm ‘Achtste-groepers huilen niet’ en de door Johan Nijenhuis geregisseerde romantische komedie ‘Toscaanse Bruiloft’ (2014). Eind januari 2015 kruipt ze voor de film Michiel de Ruyter in de huid van Wendela de Witt.

Afgelopen september is Lieke moeder geworden van een prachtige zoon Vik van Veggel.

 

Copyright 2013 The Talent Company