Julius Jaspers

Julius Jaspers is kok, traiteur, schrijver van kookboeken en heeft een kookschool. Hij is bovenal de bedenker van Smart Cooking. Dat wil zeggen dat je zoveel mogelijk voorbereidt voor een diner, zodat je als kok zo lang mogelijk bij je gasten aan tafel kunt blijven. Zonder stress!

Voor zijn eerste kookboek, Smart Cooking 1,  won Julius Jaspers in 2003 “de Gouden Garde”. Julius over Smart Cooking: “Smart Cooking gaat over entertainen, koken voor gasten terwijl je met diezelfde gast bezig houdt en niet de hele avond in de keuken staat. Niets is vervelender dan dat je de hele avond uitslooft en je de gasten pas bij hun vertrek spreekt.”

Jaspers heeft inmiddels 5 Smart Cooking boeken gepubliceerd, o.a. Light, Classic, de Aziatische keuken, Magimix en een boek voor studenten

Buiten het schrijven van kookboeken, geeft Julius ook kookles. Voor grotere groepen op locatie en voor kleine gezelschappen in zijn eigen keuken in Bussum. Hij geeft regelmatig lezingen (o.a. hoe vooroordelen en tradities je smaak kunnen belemmeren), en jureert kookwedstrijden zowel voor professionele koks als amateurs.

Sinds 2010 was Julius Jaspers te zien in het dagelijkse programma Topchef op RTL 5 samen met Meester kok Robert Kranenborg. Bij Topchef werden in 12 selectieweken 64 koks opgeleid tot chefs, waarvan er uiteindelijk één overbleef… De Topchef! In Februari 2011 was Julius wederom te zien bij Topchef, de jonge professionals.

Julius is te zien geweest in het 2e seizoen van Topchef op RTL 5. ‘Topchef: de 12 provincies’, deze verhitte strijd gaat het hele land door. Acht lokale prof- en amateurkoks moeten dagelijks topprestaties leveren om de finale te bereiken en in aanmerking te komen voor de hoofdprijs van maar liefst € 25.000,-.

Vanaf eind augustus 2012 is Julius wederom naast Robert Kranenborg te zien, in een nieuw format van Topchef: ‘Topchef tegen Sterrenchef’. Hierin gaan topchef Julius en meesterchef Robert  zelf een culinaire krachtmeting aan. Elke week leidt het tweetal een brigade van acht kandidaten op, zowel amateurs als professionals, om het aan het einde van de week op te nemen tegen de brigade van een Nederlandse sterrenchef. De jury, bestaande uit ‘kookgek’ Joop Braakhekke, culinair journaliste Mara Grimm en elke week een wisselende sterrenchef, velt het eindoordeel.

Uitzending: RTL 5, elke werkdag vanaf maandag 27 augustus 2012 tussen 19.00 uur en 20.00 uur.

Copyright 2013 The Talent Company