Froukje de Both

froukje260115-01

Na haar toneelopleiding bij ‘De Trap’ in Amsterdam vertolkte zij vanaf 1997 drie seizoenen lang de rol van Mariët in de tv-serie Goudkust.

Vervolgens presenteerde ze in 2000 het programma ‘Blind Match’ op Net 5.

Begin 2001 heeft Froukje drie seizoenen de rol van Agnetha in de populaire tv-serie ‘Costa!’ vertolkt. Naast haar vaste rol in deze serie werd in 2003 ook de televisiefilm ‘Pista’ opgenomen, waarin zij eveneens de rol van Agnetha vertolkte. Verder was Froukje veel op het circuit te vinden. Zij behaalde in april 2002 haar racelicentie voor het autoprogramma ‘Zo Goed Als Nieuw’, waarvoor zij de co-presentatie op zich nam.

Begin 2002 draaide Froukje met bijzonder veel succes als DJ in het land. Naar aanleiding daarvan werd zij uitgenodigd door Radio 538 en sindsdien presenteert zij samen met Niels Hoogland iedere vrijdagavond het radioprogramma ‘Niels & Froukje’.

In februari 2004 heeft Froukje haar contract verlengd met Radio 538 voor twee jaar en in maart 2005 werd dat uitgebreid tot drie jaar. Daarmee was Froukje de enige vrouwelijke Nederlandse radio DJ met een langdurig contract bij een commercieel radiostation en dus één van de weinige vrouwen die het op de radio “overleeft”.

In 2003 presenteerde Froukje haar eigen programma  ‘Loods 7’ bij Yorin, de tv-zender waarvoor zij ook eerder dat jaar het programma ‘Starstrippers’ maakt.

In het voorjaar van 2004 werkte Froukje aan de opnames van de politieserie ‘Missie Warmoesstraat’, die in dat najaar door de EO werd uitgezonden en waarin zij één van de hoofdrollen speelde. Ook was Froukje in datzelfde jaar in het theater te zien met een hoofdrol in de musical ‘Love Me Just A Little Bit More’. Zij heeft meer dan honderd voorstellingen gespeeld, naast Linda Wagenmakers en Charly Luske.

Eind 2005 maakte Froukje samen met Gordon, Angela Groothuizen, Winston Gerschtanowitz en Victoria Koblenko de talkshow ‘Thuis’ voor Talpa.

In 2006 presenteerde zij elke zaterdagavond op RTL5 het programma ‘The Best of Boobytrap’. Ook deed Froukje in 2006 mee aan de eerste editie van het succesvolle televisieprogramma ‘Dancing On Ice’, waarin zij de sterren van de hemel schaatste en zelfs een finaleplek wist te bemachtigen.

Daarnaast werd Froukje samen met Sophie Hilbrand en Claudia de Breij genomineerd voor de Zilveren Radio Ster 2006 voor ‘beste vrouwelijke radiopersoonlijkheid’.

Eind 2006 tekende Froukje een exclusief contract bij RTL 4. Als kick off ging zij begin 2007 in het programma ‘Wie wordt de man van Froukje?’ opzoek naar haar prins op het witte paard.

Vanaf 2007 presenteerde Froukje op RTL 4 het succesvolle programma ‘TV Makelaar’. Daarnaast was zij ook te zien als presentatrice van RTL GP, het autosportprogramma van RTL 7. Zij deed in deze live uitzendingen de studio presentaties van de Formule 1 races. Verder nam zij de presentatie van het programma Men ’s Health Covermodel 2007 voor haar rekening, tevens op RTL7.

In 2008 presenteerde Froukje wederom twee seizoenen lang het populaire programma ‘TV Makelaar’, dat wekelijks een miljoen kijkers trok.

Verder was Froukje in de zomer van 2008 één van de RTL-gezichten die het programma ‘NL Vertrekt’ voor haar rekening nam.

Naast wederom een nominatie voor een Zilveren Radio Ster, werd in 2008 zowel haar RTL contract als haar Radio 538 contract verlengd.

In 2009 zette Froukje haar werkzaamheden voor ‘TV Makelaar’ voort. Verder was zij in de zomer van 2009 één van de presentatrices van het RTL zomerprogramma ‘Ik Kom Bij Je Eten’. Naast haar televisiewerkzaamheden en Radio 538 wordt Froukje haar stem veelal ingezet voor commercials. Froukje werd in 2009 wederom genomineerd voor de Zilveren Radio Ster.

Vanaf half januari 2010 begeleidde Froukje kandidaten in het programma ’10 jaar jonger in 10 dagen’, een metamorfose show waarin mensen aan zichzelf werken in plaats van een chirurgische ingreep te ondergaan.

In Maart 2010 ging weer een nieuw seizoen ‘TV Makelaar’ van start, waarvoor Froukje samen met Tim Immers de presentatie verzorgde.

In de daaropvolgende zomer was Froukje de Both opnieuw te zien als één van de presentatrices van het RTL zomerprogramma ‘Ik Kom Bij Je Eten’. In het najaar van 2010  kwam Froukje fris en fruitig terug als presentatrice van een nieuw seizoen ‘TV Makelaar’.

In februari 2011 heeft Froukje het tweede seizoen van het RTL programma ’10 jaar jonger in 10 dagen’ gepresenteerd. In de zomer van 2011 nam zij de presentatie van een aantal afleveringen ‘Ik Kom Bij Je Eten’ op zich.

Momenteel is Froukje de Both, samen met co-presentatrice Lieke van Lexmond, te zien in een nieuw seizoen ‘TV Makelaar’. De afleveringen worden uitgezonden op dinsdagavond, om 20.30 bij RTL 4.

Eind oktober 2012 zal Froukje te zien zijn in het nieuwe RTL programma ‘Love in the Wild’ In deze Nederlandse variant van het gelijknamige succesvolle buitenlandse format gaan zestien good looking, sportieve singles op zoek naar hun true match. Froukje presenteert dit ultieme liefdesavontuur. Uitzending: RTL 5, wekelijks vanaf maandag 22 oktober tussen 20.30 uur en 21.30 uur.

Naast haar televisiewerkzaamheden is Froukje ook nog steeds elke vrijdagavond te horen op Radio 538 en schrijft zij een wekelijkse column in de Flair.

Curriculum Vitae

Froukje de Both werd geboren op 20 april 1972 in Amsterdam.

Na haar toneelopleiding bij ‘De Trap’ in Amsterdam begon haar veelzijdige carrière als actrice, presentatrice, model en radio DJ.

Behalve verschillende hitseries als Goudkust en Costa!, speelde Froukje ook in een aantal films.

Froukje was tevens zeer succesvol als diskjockey bij radio 538 gedurende een aantal jaar.

Naast al deze verschillende werkzaamheden, stortte Froukje zich op presentatie. Bij NET5, RTL5, RTL4 presenteerde ze onder meer

2013

RTL Boulevard

Column in Flair

Stichting Stop Kindermisbruik

2012

Love in the Wild

2011

Tien Jaar Jonger In Tien Dagen

2010

TV Makelaar

Ik Kom Bij Je Eten

2009

Genomineerd Zilveren Radio Ster

TV Makelaar

Ik Kom Bij Je Eten

2008

Genomineerd Zilveren Radio Ster

Onder contract bij Radio 538

TV Makelaar

2007

TV Makelaar

RTL GP op RTL 7

Wie wordt de man van Froukje?

2006

Genomineerd Zilveren Radio Ster

Copyright 2013 The Talent Company