Chimène van Oosterhout

Chimène van Oosterhout is geboren op 11 februari 1967 in Willemstad, Curacao. Op 7-jarige leeftijd verhuist zij samen met haar ouders naar Nederland.

Na haar VWO opleiding studeert Chimène Communicatie en Psychologie, waarna ze in het toerisme terecht komt.

In 1996 komt Chimène in aanraking met het televisievak. Ze begint als omroepster bij de TROS. Na drie jaar stapt Chimène over naar Veronica, waar zij verschillende programma’s presenteert. Zo is ze o.a. te zien in ‘Motor TV’, ‘Go Travel’, ‘Yorin Travel’, ‘City Report’ en ‘De Televisiedokter’.

Naast gastrollen in onder andere ‘Het Zonnetje In Huis’, ‘Onderweg naar Morgen’ en ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ krijgt Chimène in 2000 de hoofdrol in de Amerikaanse speelfilm ‘X Patriots’.

Daarnaast presenteert ze achtereenvolgens ‘Snowmagazine VIPS’ bij SBS 6 en is ze bij NET 5 te bewonderen in ‘Grumpy Old Women’ en als deelneemster in ‘Wildebeesten’ en ‘Peking Express VIP’, welke ze glansrijk wint. In 2007 presenteert Chimène het programma ‘Trends en Shopping’ op RNN7.

Naast acteren heeft Chimène ervaring in het bedrijfsleven, dat zij goed kan gebruiken bij dagvoorzitterschap en presentaties voor bedrijven. Verder spreekt zij zes talen, naast Nederlands, Engels, Frans en Duits, ook Spaans en Italiaans.

Chimène is ook bezig met het schrijven van een autobiografisch boek en een kinderboek, dat volgend jaar zal verschijnen. Daarnaast heeft de veelzijdige Chimène een eigen pr bureau, waarmee zij evenementen en beurzen organiseert, persberichten schrijft en presentaties geeft.

Momenteel presenteert Chimène het programma 4me op RTL4 en doet ze mee aan het programma ‘vliegende hollanders’ voor SBS, waarin bekende Nederlanders gaan schansspringen.

Daarnaast is Chimène ambassadrice van de stichting ‘Vriendjes van de KinderThuisZorg’. De Stichting vervult wensen van kinderen in de leeftijd van 2 tot 16 jaar die een acute of chronische aandoening hebben en een lichamelijke en/of licht verstandelijke beperking.

Chimène is de trotse moeder van haar 10-jarige zoontje Lyam.

Copyright 2013 The Talent Company